Σε συνεργασία με τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Η αναγκαιότητα των προγραμμάτων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στο σχολικό περιβάλλον: Δυνατότητες και περιορισμοί».

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας πραγματοποίησε με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Β΄/ θμιας Εκπαίδευσης δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέμα: «Η αναγκαιότητα των προγραμμάτων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στο σχολικό περιβάλλον: Δυνατότητες και περιορισμοί».
Στόχος των εργαστηρίων ήταν να διερευνήσουμε με τους εκπαιδευτικούς ανάγκες του σχολείου τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε σε συνεργασία αντίστοιχα προγράμματα πρόληψης.
Η παρέμβαση υλοποιήθηκε με τους συλλόγους εκπαιδευτικών των γυμνασίων: 3ου, Κομποτίου, Κωστακιών, Μουσικό Σχολείο Άρτας και το Λύκειο Κομποτίου.
Προσεγγίσαμε θέματα που αφορούν:
• Την ψυχο-συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων
• Την διαχείριση της τάξης και την βελτίωσης της επικοινωνίας με τους μαθητές
• Συνεργασία σχολείου- γονέων - ευρύτερης κοινότητας
• Ο σύγχρονος ρόλος του εκπαιδευτικού
• Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων- κρίσης

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε δίωρα βιωματικά εργαστήρια με την συμμετοχή πενήντα έξι (56) εκπαιδευτικών.
Υπογραμμίστηκε ότι καθώς η σχολική κοινότητα καλείται να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες και να διαχειριστεί ιδιαίτερα περίπλοκες καταστάσεις θα πρέπει να δράσουν από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές για την αντιμετώπισή τους.
Το Κέντρο Πρόληψης μπορεί να αποτελέσει ένα μέρος του δικτύου στήριξης του σχολείου μέσα από την διευκόλυνση σχεδιασμού δράσεων και το σχολικό έτος 2023-24.
Ευχαριστούμε τους Δ/ντες- ντριες καθώς και τις/τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή και την πολύτιμη συνεργασία τους.
Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν η κα Κομηλάγιου Θεοδοσία- Κοινωνιολόγος και η κα Κωστούλα Μαρία- Ψυχολόγος/ Στέλεχος ΕΣΠΑ.

Απρίλιος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ

Επικοινωνήστε μαζί μας!

• Νόρμαν 13, Άρτα 471 00
  • 26810 23126
  • 26810 23127
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • GDPR

Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο δελτίο μας και ενημερωθείτε για τις δράσεις μας!