Σε συνεργασία με τον

ΥΠΑΡΧΩ … ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ …. ΣΥΝΕΝΕΡΓΩ

Το Κέντρο Πρόληψης  συμπληρώνει μια πορεία είκοσι χρόνων λειτουργίας και δράσης . Η κοινότητα  στην φιλοσοφία μας αποτελεί ομάδα στόχο καθώς η πρόληψη των προβλημάτων που συνδέονται με τους νέους είναι μια υπόθεση που αφορά συνολικά την κοινωνία. Μια καθολική  πολιτική  πρόληψης εφαρμόζεται στο σχολικό περιβάλλον και την κοινότητα. Προσεγγίζονται, ευαισθητοποιούνται και εκπαιδεύονται άτομα τα οποία μπορεί να έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες και ρόλους μέσα στην κοινότητα, αλλά που μπορούν μέσω της διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας  να λειτουργήσουν σαν ένα δίκτυο συνεργατών. Μπορούν να συνενωθούν άτομα ή ομάδες ατόμων από διαφορετικούς χώρους και δομές σε μια ενιαία πρωτοβουλία πρόληψης.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει συντονισμός των παρεμβάσεων πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από μια συνολική οπτική, όπως ακριβώς απαιτείται ο ίδιος συντονισμός και σε εθνικό επίπεδο.

Στοχεύουμε ….

Ένα σημαντικό μέρος του  έργου μας   είναι η κινητοποίηση και η συνένωση  των υπαρχόντων δεσμών και  δικτύων ώστε να αντιμετωπίζονται ποικίλες ανάγκες αλλά και η συμβολή μας εάν δεν υπάρχουν στο να   δημιουργηθούν.

Η συνένωση σε ένα κοινό σκοπό διάσπαρτων ή και ανύπαρκτων προσπαθειών.

Συνεργασία όχι μόνο με ομοειδείς φορείς αλλά και φορείς εκπαίδευσης , φορείς κοινωνικής πρόνοιας με θεσμικό ή όχι ρόλο ,πολίτες που πιστεύουν στις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και στην διεπιστημονική προσέγγιση των εξαρτήσεων ,του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού, τη σχολική διαρροή κλπ. .

Οι συνεργασίες  γίνονται μεταξύ μας πηγές ανταλλαγής απόψεων, αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και ανατροφοδότησης.

 

Οι δράσεις μας…

Ανοιχτές εκδηλώσεις και δράσεις στο γενικό πληθυσμό ( καλλιτεχνικά εργαστήρια , ποδηλατοδρομία , συναυλίες κλπ)

Ημερίδες ενημέρωσης , ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης  της τοπικής κοινότητας σε θέματα σχετικά με την αιτιολογία των εξαρτητικών συμπεριφορών και γενικότερα ψυχοκοινωνικά προβλήματα μετά από αιτήματα φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τους νέους 

Παρεμβάσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε (άρθρα, δελτία τύπου)

Διαδικτυακή  Ενημέρωση για τις δράσεις μας από την ιστοσελίδα του Κέντρου

Σεμινάρια σε φορείς της τοπικής κοινότητας ( κοινωνικοί επιστήμονες, στρατός, εκκλησία κλπ  )

Ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων α΄ και  β΄ βαθμού τοπικής   αυτοδιοίκησης

Έκδοση έντυπου υλικού

Φεβρουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο δελτίο μας και ενημερωθείτε για τις δράσεις μας!